Seçkin Ayyıldız – (Nazilli/Aydın) – Tanıtım

 

İletişim Bilgileri:

Seçkin Ayyıldız

Ev Tel: 256 314 09 47
Cep Tel: 554 513 66 08
Ocaklı Köyü merkez Mevkii No:88
Nazilli – Aydın
e-mail: ayyildizseckin@gmail.com
Hesap Bilgileri:
Seçkin Ayyıldız  Yapı kredi Libadiye Şb.(707) Hesap No: 81 59 90 86
IBAN: TR61 0006 70 10 0000 0081 5990 86

Hakkımızda

Ben Seçkin (Özel) Ayyıldız. Uzun yıllar yüzlerce değerli tablonun restorasyonuyla uğraşmış, bir ressam ve resim öğretmeniyim.(http://tablorestorasyonu.blogspot.com.tr/)

2011 yılının Ağustos ayında asıl piyasası İstanbul’da olan işimi de arkada bırakarak, iki çocuğum ve eşimle birlikte İstanbul’dan Aydın- Nazilli’ye taşındık. 2013 Kasım ayında Ocaklı Köyündeki çiftlik evimizde yaşamaya başladık.

İstanbul’u terk edip özellikle bu bölgeye gelmemizin en önemli sebeplerinden biri henüz tam bozulmamış , geleneksel yöntemlerle, kendi tohumlarıyla tarım yapan köylere, köylülere, mısır ve hazır yem yemeyen ineklerin sütüne, hala zirai ilaç tüccarlarının kandıramadığı insanların, ağaçlarından toplayıp getirdikleri ilaçsız meyvelere, kendiliğinden yetişen çeşitli otları toplayıp pazara getiren dağ köylülerine kısacası doğal ve bozulmamış gıdaya ulaşma isteğimizdi.

Tarıma ilişkin hevesim tecrübemden fazla olduğundan köyden komşularımın da yardımıyla bahçe işlerini öğrenmeye ve bahçeyle bizzat ilgilenmeye başladım. Çevremdekilerin tecrübelerini çeşitli yayınlardaki bilgilerle harmanlayarak kimyasal ilacın girmediği, zararlılara karşı doğal mücadele uygulanan bir bahçemiz olsun, varsın elmalarımız kurtlu olsun diyerek hiç tecrübesiz de olsak işe koyulduk.

Bahçemizde zeytin, incir, portakal, mandalina, limon, kumkuat, şeftali, kayısı, nar, birkaç çeşit erik, malta eriği, kızılcık, ayva, armut, ıhlamur, defne, dut ağaçlarımız var.  Meyvelerini her yıl yavaş yavaş artırıyorlar.  Asmalar bu yıl üzüm vermeye başladılar.

Ayrılmış 250 metre karelik sebze bahçemizde mevsim başlarında bulabildiğim hibrit olmayan tohum ve fidelerle dikim yapıyorum. Her mevsim denediğimiz ve yetiştirdiğimiz çeşitler artıyor. Kışın lahana, pırasa, kereviz, brokoli, karnabahar, yer elması, marul, ıspanak, pazı ve otlar;  yazları bir iki cins domates, birkaç cins biber, salatalık, patlıcan, kabak, bamya, çilek, fasulye ve börülcemiz oluyor. (Geçtiğimiz ilk baharda, biraz daha büyük diğer bir alanda patates, karpuz, yer fıstığı yetiştirme denemeleri de yaptık).  Küçük çevrili bir alanda da tavuklar için yonca ektik.

Sebzeleri damlama yöntemiyle artezyen suyuyla, ağaçlarımızı ve bazı sebzeleri dağdan gelen çaydan doldurulan havuzumuzdan suluyoruz. Sulama işine eşim destek oluyor.

Mahsüllerimiz kendi ihtiyacımıza ve kışlık hazırlıklara ancak yetiyor. Bu nedenle DBB grubuna ancak ekmek, tarhana çeşitleri ve reçelleri sunabiliyorum. Listeme, mevsime göre turşu, taze nane, maydanoz, pazı vb., turşu; tavuk, hindi ve bıldırcın yumurtaları eklenebiliyor. Nadiren kuru incir, işlenmemiş zeytin gibi çevre dağ köylerinden tanıdığım köylülerin DBB standartlarına uygunluğundan emin olduğum ürünlerini de gruba duyurabiliyorum. Bana mail ya da telefon ile ulaşan arkadaşlara isteklerini kargoyla yolluyorum.

Güller dahil bahçede yetişen her bitkide zararlı mücadelesi gerektiğinde Dr. Füsun Tezcan’ın Börtü Böcek İçin Doğa Dostu Öneriler kitabındaki reçetelerden faydalanıyorum. Gübre olarak,  fazla olmamak şartıyla güvendiğim yerden yıllanmış çiftlik gübresi kullanıyorum.  Kendi tavuklarımın gübresini uygun şekilde kullanabilme denemeleri de yapmaktayım.

Ortalıkta serbest dolaşan piliç ve civcivleriyle beraber toplam 50 civarı tavuk, az sayıda hindi, ördek, bıldırcın ve güvercinlerimize önceleri  yakın bir bölgede ilaçlanmadan yetiştirilen bir yerli buğday çeşidini veriyorduk, son aylarda ise Oğuzhan Çiftiğinin karışık organik yemini vermekteyiz.

Evimize dışarıdan ekmek, makarna, pizza kısaca her hangi hazır yiyecek ya da içecek girmez; hepsini gerektikçe güvenilir üreticilerden aldığım malzemelerle kendim yapmaktayım.  Yoğurt, kefir, kestirme peynir, tarhana, salçalar, turşu, bazı sirkeler, reçel ve marmelatları da öyle.

Kasım ayında köye yerleşeli 4 yılımız dolacak. Bu arada benim bahçe ve tavuk yetiştirme heveslerim aynı inanç ve deneme arzusuyla sürmekte. Yalnız işin en zor kısmı bunun tam anlamıyla yalnız bir mücadele oluşu. Kendi yapamayacağımız işler için yardımcı bulmamız çok zahmetli oluyor. Ancak bu zorlukları, köyde yaşamayı öğrenirken kazanmakta olduklarımız dengeliyor.

Kendi çapımızda, insanın doğal yöntemlerle, kendi ailesini aç bırakmayacak kadar üretebileceğini kanıtlamış olmaktan ve DBB grubuyla işbirliği içinde bulunmaktan dolayı gayet mutluyum.

ÜRÜN AÇIKLAMALARI

Bu mevsimde yollayabileceğim ürünlerim:

* Tarhana – Kuru- (Kendi domates, biberimiz, yoğurdumuz ve köy soğanı ile yaptım)

* Hamur tarhana (Annemin memleketi Kastamonu usulü , kendi domates, biberimiz, yoğurdumuz ve köy soğanı ile yaptım)

* Ekmek  – yaklaşık 1 kilo – (Oğuzhan ve Tanal Çiftlikleri  tam buğday unları, ekşi maya ve Çankırı tuzu ile kendim yapıyorum)

* Portakal reçeli ( İlaçlanmamış , mumlanmamış meyveler – pancar şekeri  ile…)

* Narenciye reçeli

* Ayva reçeli

* Vişne reçeli

 

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s