Elbademi Çiftliği, Kaş / Antalya

İletişim:
Aydın Çukurova
Çiftçi Sicil No: 10505
Organik Müteşebbis Sertifika No: TR-OT-38-İ-0013/07
eposta: aydin@aydincukurova.com
gsm: 0532 3740219
Çukurbağ Köyü / KAŞ – Antalya
Instagram: @elbademiciftligi
www.elbademiciftligi.com
https://www.facebook.com/elbademiciftligi/?ref=bookmarks
https://www.facebook.com/groups/kendibahcemizden/?fref=ts

Banka Hesap Bilgisi:
Ata Çukurova gsm: 0532 3740219
Ziraat Bankası Kaş Şubesi (0283)
Hesap no: 7729 4614 5001
IBAN: TR 1700 0100 0283 7729 4614 5001
ARAS KARGO ile anlaşmalı, haftada iki gün Türkiye’nin her yerine gönderi (6 desi koli 8 TL.)

Kaş’ın Çukurbağ Köyü’nde 3 farklı yerleşke ve 53409 m2’lik alanda 2003 yılından bu yana tarım yapan mütevazı bir ailesiyiz. Eşim Ebru ve 7 yaşındaki oğlumuz Ata ile  dünyanın farklı coğrafyalarından gelen gönüllü destekçilerimizle birlikte doğal tarımı ilke edinmiş hem küçücük hem de kocaman bir aile olarak sürdürülebilir yaşam için ürettiklerimizi paylaşarak yaşıyoruz.

Üretim yerleri ve resmi belgelerimiz:  T.C. Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı Çiftçi Kayıt Sitemi (ÇKS) ve Çiftçi Belgesiyle 53409 m2’lik kendi tapulu bahçe ve tarlalarımız yanı sıra kök salınımı ve ince sürgü isteyen (susam, kinoa vb) ürünler için de her yıl yaklaşık olarak 20000 mt2 kadar alanda kiralama/rençber usulüyle işlediğimiz yakın çevremizdeki tarımsal alanda üretim yaparız.

Organik Sertifika: Ürünlerimiz Organik Tarım Esasları ve Uygulamasına İlişkin Yönetmeliğin 37. madde hükümlerine göre TÜRKAK onaylı Magenta Control ve Sertifika kuruluşu tarafından sertifikalıdır.

Ağaç Çeşitlerimiz ve çok yıllık şifalı bitkilerimiz:
Yaklaşık 5-8 yaşlarında 2000’e yakın El Bademi ve Diş Bademi ağacı, 9 adet  Taş Bademi (Tatlı ve Acı Badem) ağacı , 150’ye yakın Zeytin Ağacı (30 adet “susuz” eski ağaç / 120 adet yeni nesil 5 yaşında fidan), 6 adet Yerli Ceviz yanı sıra 11 adet genç Ceviz ağacı , 18 adet üzüm/Asma bağı, 30 adet yeni aşı Keçi Boynuzu (Harnup) genç ağaç, 12 adet Nar ağacı16 adet Armut ağacı / yabani ve aşı , 7 adet İncir – 100’den fazla Hint İnciri öbeği, 100’den fazla Kara Kekik öbeği, 100’den fazla Adaçayı / Çalba öbeği, 10 kadar Sarıçay / Dağçayı öbeği , yaklaşık 400 kök çok yıllık Yerli Enginar öbeği

Genel Ürünlerimiz: (GüNCEL ÜRÜN ve FiYAT LİSTEMİZ / Ürün Saklama koşullarımız sayfamızın en alt bölümündedir)
*Badem çeşitleri ( Elbademi, Diş bademi, Taş bademi, Acı badem çeşitleri), Badem Unu Saf soğuk sıkım Acı ve Tatlı Badem Yağı ve Bademli Saf Enerji Serisi ürünler
*Susam (esmer yerli) Susam Tahini (Taş Değirmen-Kara Fırın), Saf Soğuk Sıkım Susam Yağı, Tahinli Saf Enerji Serisi ürünler.
*Keçiboynuzu (Harnup) Pekmezi (elde kırım, düşük ısı), Keçiboynuzu Unu ve meyvesi, Keçiboynuzu Pekmezli Saf Enerji Serisi ürünler.
*Nar Ekşisi, Nar Çekirdeği Yağı.
*Üzüm ve Kara Üzüm Pekmezi, Saf kara Üzüm Çekirdeği Yağı.
*Bakliyat: Kırmızı Yarma Köy Mercimeği, Yeşil mercimek, Nohut, Nohut Unu, Beyaz Fasulye.
*Kinoa ve Kinoa Unu, Chia ve Chia Unu, Amaranth ve Unu, Karabuğday (Greçke) Kepekli Unu, Keçiboynuzu Unu
*Şifalı bitki ve baharat çeşitleri: Nane, Kekik, Adaçayı, Dağ Çayı/Sarıçay, Fesleğen, Ekinezya, Aynı Safa, Hodan, Kişniş, Enginar yaprağı kurusu..
*Sebze: Bakla, Bezelye, Enginar,
*Ceviz (yerli, kabuğu kolay kırılır)
*Zeytin (yeşil kırma-çizik), Zeytinyağ
*Biber Salçası (Eş üretici Değirmenci Bayram)

Üretim süreci ve yöntemlerimiz:
Üretimimiz doğaldır, haşerelere karşı kendi kültürel mücadelemiz yanı sıra acı biber, sarımsak, kekik ve saf yağ-sabun bileşeninde hazırladığımız doğal mücadele yöntemlerimiz ile Agrikem’in organik sertifikalı ilaçlarını kullanırız (Power aid, Delfin w, Mastercop.).

Arazi yönetimimiz traktör, çapa, tille, sürgü ve ilaçlama ekipmanları yanı sıra iş gücümüz de yurtiçi ve yurtdışından gelen gönüllülerle birlikte yürütülür. “Budama”  “Aşı” “Pekmez kaynatma”, “Nar ekşisi şıralama” ve “toprak ince/derin sürgü” gibi uzmanlık isteyen alanlarda yakın köylerden profesyonel rençper desteği alınır.

Eş Üreticilerimiz:
Kendi ürünlerimizden “soğuk sıkım” Saf Badem Yağı, Susam Yağı, Üzüm Çekirdeği Yağı ve Nar Çekirdeği Yağı elde etmek için tesisinde eş üretim yaptığımız, DBB üreticilerimizden Oğuzhan Çiftliği İdris Oğuzhan: 0542 5860840

Kendi Keçiboynuzu, Nar ve Üzümlerimizi çiftçi bilgeliğiyle şıralandıran ve gerektiğinde kendilerinin ağaçlarından da ortak üretim yaptığımız, Belenli Köyü’müzden Şefika teyze ve Osman amcamız. Osman Karakulak: 0533 3240192

Kırmızı mercimeğimizin yarılması, Keçiboynuzu meyvenin ilk 3 aşamalı parçalanması için değirmenini kullandığımız, Kara/Esmer Buğday eş üreticimiz ve Biber Salçalarımızın da ustası Kale/Demre’deki değirmencimiz Bayram Topkaya: 0505 3289776

Kinoalarımızı Karataş/Adana’da kurduğu küçük tesiste gıda haline getiren ve ilk ektiğimiz yerli Kinoa ve Chia tohumlarımızı da kendisinden aldığımız çocukluk arkadaşımız Sibel Ateşok: 0533 3220220

Yakın coğrafi çevre üreticileri ürünlerinden grubumuza sunulan ürün ve üreticiler:
Biber Salçası : Değirmenci Bayram (üretim sürecine sıklıkla tanıklık ettiğim arkadaşım)

SiPARİŞ, GÖNDERİ YÖNTEMİ ve GRUP DIŞI ERİŞİMLERİMİZ
Aşağıda güncel olarak listelemiş ürünlerimiden adet/kg belirterek açık adres ve telefon numaranızla birlikte  aydin@aydincukurova.com adresimize e-mail yollayabileceğiniz gibi (DBB üyesi arkadaşlarla buradan yazışmayı tercih ediyoruz),  Facebook ve Instagram “elbademiciftligi”hesabımızdan da iletişim kurabiliriz.

ARAS KARGO ile anlaşmalı olarak haftada iki gün Türkiye’nin her yerine gönderi yapabiliyoruz (6 desi koli 8 TL.).

GÜNCEL ÜRÜN ve FiYAT LİSTEMİZ
Ceviz: 36 TL/ 1kg kabuklu (yerli, kolay kırılır, beyaz iç)
El bademi: 58 TL/kg (1 kg 530-540 gr iç verir-kabuğu elle kırılır)
Diş Bademi : TÜKENDİ, kısmetse Eylül ayında tazecik sofranızda..
Taş Bademi : 14 /kg (1 kg 120-140 gr iç verir- Taş ile kırılır)
Acı Badem : 14 TL /kg (1 kg 120-140 gr iç verir- Taş ile kırılır)
Badem içi (Elbademi) : 94 TL 1kg (ÇOK KISITLI)
Badem içi: 84 TL 1kg
Badem Yağı (Saf-Soğuk Sıkım) : 20 cc / 20 TL
Acı Badem Yağı (Saf-Soğuk Sıkım)  : 20 cc / 20 TL
Badem Unu (Çiğ-Glutensiz): >>> 24 TL / 250 gr..
Nar Çekirdeği Yağı (Saf-Soğuk Sıkım)  : 20 TL/ 20 cc
Nar Ekşisi:18  TL / 380 gr
Susamı Yağı (Kaş Susamı-Saf-Soğuk Sıkım)  >>> 20 ml. 5TL / 250ml 30 TL
Susam (Yerli, Kaş susuz tarım Çiğ Susamı) -10 TL/ 0,5 kg
Tahin (Taş Değirmen-Kara Odun Fırını Yerli Susam Tahini): 28 TL (cam kavanoz 950 gr.brüt)
Tahin (Taş Değirmen-Kara Odun Fırını Yerli Susam Tahini): 28TL (plastik kavanoz 1000 gr brüt)
Keçiboynuzu Pekmezi (Saf-Düşük Isı): 28 TL (cam kavanoz 1000gr.brüt)
UN/Keçiboynuzu Unu  (Glutensiz, Çiğ), 1kg 18 TL
Keçiboynuzu Meyvesi, 1kg 14 TL
Üzüm Pekmezi (Saf-Düşük Isı) :   16 TL/ 380 gr
Kara üzüm Pekmezi (Saf-Düşük Isı): 18 TL/ 380 gr
Chia Gıda : 13 TL/ 200 gr  .
UN/ Chia Unu (Glutensiz) : 15 TL/ 200 gr
Kinoa Gıda: 13 TL/ 200 gr
UN/ Kinoa Unu (Glutensiz) : 15 TL/ 200 gr
Amaranth Gıda:>>> 13 TL/ 200 gr
UN/ Amaranth Unu (Glutensiz): 15 TL/ 200 gr
Karabuğday (Greçka) Kepekli Unu (Glutensiz): 20 TL/kg
Nohut (Kolay pişer):  18TL/kg
UN/Nohut UNU (Glutensiz, Çiğ)  18TL / Kg
Mercimek (Kırmızı yarma köy Mercimeği): 14 TL/kg
UN/Kırmızı Mercimek UNU Kepekli/Kepeksiz (Glutensiz, Çiğ)  : 16 TL
Mercimek (Yeşil Köy Mercimeği):14 TL/Kg
UN/Yeşil Mercimek UNU (Glutensiz, Çiğ)  : 16 TL
Fasulye (Kuru-Beyaz): 14 TL/Kg
UN/Kuru-Beyaz Fasulye UNU (Glutensiz, Çiğ)  : 16 TL
UN katkısız yerel Esmer Buğday Unu 7 TL / Kg
Tam UN (Kepekli) katkısız yerel Esmer Buğday Kepekli Unu 7 TL /Kg
Biber Salçası (Güneşte kurutma): 28 TL / 1000 gr brüt cam kavanoz
Sivri Acı Biber Salçası (Güneşte kurutma): 28 TL / 1000 gr brüt cam kavanoz
Sarı Adaçayı (Dağçayı): 7 TL/küçük paket,
Adaçayı: 7 TL/küçük paket,
Nane: 7 TL/küçük paket,
Kekik: 7 TL/küçük paket.
Enginar Yaprağı : 7 TL/küçük paket.
Ekinezya: TÜKENDİ kısmet olursa seneye baharda
Enerji Bomba >>> 22 TL / 340 gr.brüt cam kavanoz/ Saf tahin, Badem Unu ve Parçacığı+ Saf Keçiboynuzu Unu ve Pekmezi harmanında..
Enerji Tape >>> 18 TL / 340 gr.brüt cam kavanoz Saf Susam Tahini + Saf Keçiboynuzu Pekmezi harmanı.
Enerji Tape Bademli >>> 22 TL / 340 gr brüt cam kavanoz Saf Tahin ve Saf Keçiboynuzu Pekmezimizi Badem Unu ile Badem parçacıklarıyla harmanlıyoruz..
Enginar, Bakla ve Bezelye.. Sadece baharda, kendi zamanında..
Zeytin ve Zeytinyağı.. Bu sezon maalesef olmadı..

ÜRÜNLERİMİZİN SAKLAMA KOŞULLARI

El Bademlerimiz öz suyunu muhafaza edecek şekilde yarı gölgede kurutulmuş olup herhangi bir koruyucu ve kimyasal madde uygulanmadığı için ürünü poşetten çıkarıp serin, rüzgar alan bir yerde (yanına birkaç biberiye yaprağı-kuru tarçın koyulmasında fayda var) veya en iyisi bir bez (torba) içinde buzdolabında muhafaza edilmesi özellikle rica olunur (havasız kalmamalı) .Ve ince kabuğundan dolayı  yaz ayları sıcağında her zaman için güvelenmeye açık bir üründür.. Olası gözümüzden kaçarak size giden güvelenmiş  badem olusa şayet ürün sayısını tesbit edip fotoğraflayarak bizi bilgilendirmenizi özellikle sizlerden rica ediyor, sorunlu ürünü telefi ediyoruz.”

Cevizlerimiz; farklı lezzetler tadasınız diye aynı cinsin farklı ağaçlardan ve farklı karakterleride 2 cins ceviz yollanmıştır. Urunumuzun dış kabuğu elde ayıklanmış olup (siyahlıklar ondandır), yarı gölgede kurutulduğundan ürünü poşetten çıkarıp kuru bir yerde, hava alır bir durumda muhafaza ediniz (kapalı kalmamalı). Ürünümüzde herhangi bir koruyucu ve kimyasal madde uygulanmadığı için istisna da olsa bazıları boş veya haşereye maruz kalmış olabilir. Böyle bir durumda lütfen sayı tespit edin; olası sorunlu ürün sayısı tolare edilemeyecek bir sayıda olursa ürün bizimdir; bir sonraki siparişinizde telafi edelim.

Tahinimiz yerli susam olduğu için susamın doğal yağının lifinden ayrışarak yüzeyde yoğunlaşmasını önlemek amacıyla arada bir iyice karıştırdığınızda ve serin, kuytu bir yerde ışık almayacak şekilde (mutfak tezgah altı/buzdolabı olabilir) muhafaza ettiğinizde 2 yıl gibi uzun bir süre doğallığını koruyacaktır.

Keçi Boynuzu Pekmezimizi serin, kuytu ve kuru bir yerde ışık almayacak şekilde , içerisine ıslak, nemli bir kaşıkla mudahale edilmeyerek muhafaza edildiğince en az 2 yıl dayanır

Üzüm Pekmezimizi oda sicakliginda kuytu ve kuru bir yerde ışık almayacak şekilde , içerisine ıslak, nemli bir kaşıkla mudahale edilmeyerek muhafaza edildiğince en az 2 yıl dayanır

* Nar Ekşimiz serin ve kuru bir yerde (buzdolabı da olabilir) en az 2 yıl dayanır

Nohut boyutlarımızda, geçen sezonun kurak gitmesi nedeniyle farklılıklar olsa da yemeden 1 gün önce ısladığınızda hepsinin neredeyse aynı boya geldiğini ve muazzam bir lezzetle kolayca piştiğini görecek, afiyetle tüketeceksiniz.

Kirmizi Mercimekte de, konvansiyonel tarımda belirli işlemlerle kırmızı mercimek kabuğundan çok kolay ayrıştırılabilinirken bizim tür geleneksel yöntemle işlem gördüğü zaman yarma işleminde bir kısım dış kabuk ayrışmadığı gibi iç mercimeğin bir kısmı kepekleniyor. Eşim her iki durumda da denedi ayrışmayan dış kabuktan dolayı rengi pırı pırıl kırmızı mercimek gibi olmuyor.. bu durum bizim için sorun değil, umarım sizin için de sorun olmaz ve afiyetle yersiniz..

* Kinoa, Chia, Amaranth : Bu ürünler poşetten alınıp cam kavanozda, serin, ışık ve hava almayacak şekilde muhafaza edilmelidir.

* “UN” lar : Bu ürünler poşetten alınıp cam kavanozda serin, ışık ve hava almayacak şekilde muhafaza edilmelidir

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s